tiistai 28. kesäkuuta 2011

1. viikko

Viikko on sujunut pennuilta ja Riolta hyvin mutta ihmiset ovat silmät ristissä ja 'aikaerosta' sekaisin :D Nukkuminen pentulassa tarkoittaa havahtumista ininöihin, vikinöihin tai Rion läähättämiseen useita kertoja yössä. Pentuja nosutaa nostelemaan, siirtelemään, rauhoittelemaan, Rioa ulkoiluttamaan, suihkuttamaan jne. Aamuisin tuntuu siltä että muut ovat virkeitä ja hyvinvoivia, ihmiset valmiita kaatumaan sänkyyn :D

Mutta kaikki on hyvin! Pennut ovat kaksinkertaistaneet painonsa ja ovat jo kilon hujakoilla! Rion ruokahalu on valtava, 8 pennun jatkuva syöttäminen ja hoitaminen on ympärivuorokautista ja energiankulutus sen mukaista: samoin ulkonakäynnit. Sopivan lämpötilan löytäminen pentulaan aiheuttaa päänvaivaa, näillä helteillä lämpötila nousee herkästi liian korkeaksi mutta vetokaan ei ole hyvästä.

Pentujen 'voimat' kasvaa kohisten, tänään nappasin hetken kun pari pentua pinnisti itse kakkia nelinjaloin. Liikkuminen kohti nisiä tai nisiltä pois on hieman määrätietoisempaa mutta vielä kellahdetaan pyyhkeen kulmalta selälleen ja nukahdetaan kesken kaiken.

 

Ponnista ponnista... :)

Linnea on aloittanut pennuille 'Bio-sensor' ohjelman joka jatkuu vielä reilun viikon.

Ei kommentteja: